# 2W Maths – Thursday 14th May

Today we are recapping what we have learnt earlier in the year.

Please watch the 3 videos then answer the set of questions that are related to your table name.

CATERPILLARS

BUTTERFLIES AND BEES

## 23 thoughts on “2W Maths – Thursday 14th May”

1. Ismael K.

I have completed my caterpillars work in my homework book and my sister sent a picture to the email.

2. Bakary C.

1. True all equals 7.
2. False because they have different answers
3.Distance will be 1km from Annie
4. Jack is wrong because his distance of 1km from Annie will double to 2km.
5. 4km

3. Retaj I.

True
1+2+4=7
4+2+1=7
2+4+1=7
4+1+2=7
False becase they don’t have the same answer

3) Jack walk 5km
Annie walk 4km
The difference is 1km
Jack is wrong because he will walk 2 km more than Annie.
5km +5km =10km
Annie will walk 8km.
4km+4km = 8 km
The difference in distance walked for 2 days will be 4km after walking from and to school.
5km + 5km + 5km + 5km = 20km
4km +4km + 4km + 4km =16 km
20km _ 16km = 4km

4. Aisha A.

1A) 10-3=7
B) 7-5=2
C) 9-6=3
D) 9+6= 15
E) 10+3= 13
F) 7+5= 12

2) C is incorrect.

3) Tom was on 12 and has rolled a 5. 12+5=17. Alex was on 9 and rolled 6. 9+6=15. This means Tom is on the lead.

4) A=10+2+4= 16 E=12+4+16. A and E match. B= 10+3+5=18. D= 13+5=18. B and D match.

5)B is wrong because 12+5=17 and it says 12+5=16 on the number line.

6) Beth was on 9 and she rolled a 5. 9+5=14. Sam was on 7 and rolled a 6. 7+6=13. Beth is in the lead.

5. Ahmed B.

1+2+4=7
4+2+1=7
2+4+1=7
4+1+2=7

7-3-2=2
No they haven’t got the same answers.

5Km-4Km=1Km
It’s wrong because Jack travels
5Km+5Km=10Km
2Km+2Km=4Km.

6. Ali A.

1)The calculations are true because they have the same answer =7.
2)The calculations are false because they have different answers.
Jack’s =5km
Annie’s =4km
The difference is 1km
Jack is incorrect because he will walk 2km more if he walks to and from school.5+5=10
as Annie will walk 8km 4+4=8.
The difference will be 4km after walking for 2 days from and to school.
5+5+5+5=20
4+4+4+4=16
20-16=4km

7. Yaseen E.

Yaseen has compeleted his Maths homework and sent his work in.

8. Tyson T.

i did it

I’ve done it

homework is done and sent to email.

11. Abdullah K.

1.The four calculations have the same answer.
The other four calculations have the same answer too.
2.The difference between Jack’s house and Annie’s house is 1km.
Jack’s correct because he lives 1km further than Annie’s house.
The distance won’t change.

• Miss Smith

Abdullah are all of the subtraction number sentences correct? How do you know?

12. Meharunisa A.

C 2 more
d 1 less
Are the number sentences true or false?
a 17+1=1+17 true
b 17-1=1-17 false

13. Yusuf B.

I have sent my work in

14. Meharunisa A.

Complete the calculation
a 14+1=15
b 22+1= 23
C 54+1=55
d 62=1+61
e 19-1=18
f 33+1=34
g 18=19-1
h 88=89-1

• Miss Smith

Perfect! Good girl!

15. Meharunisa A.

Completely the numbers track
a 21.22.23.24.25.26.27.28
b 47.46.45.44.43.42.41.40
C 1.2.3.4.5.6.7.8.9.10
Complete the calculation
a 14+2=16
b 22+3=25

C 54+4=58

d 66=5+61

e 19-2=17
f33+2=35
g 12=19-7
h 86=89-3

• Miss Smith

You have worked so hard today Meharunisa! I am so impressed!

16. Umar S.

C) 2 more

d) 1 less

• Miss Smith

Umar, can you try the Spiders and Ladybird challenge?

• Umar S.

a) True

b) false

The distance between jack and Annie house is 1 km.
jack is right because he is 1 km far away from school than Annie house.
The distance can’t be changed only if they buy another house.

17. Rayyana M.

True there are only three numbers
1,4 ,2
And
7,3,2
He is correct .

• Miss Smith

Rayyana, do all of the subtraction number sentences have the same answer? Can you explain why?