# 3R. Maths Home Learning. 22.05.20

Today, we are going to be looking at start and end times. When given a start time and duration, we will be working out the end times.

BRONZE

7:10 + 40 minutes
4:30 + 1 hour
6:30 + 1 hour 20 minutes
7:05 + 20 minutes

SILVER

GOLD

## 47 thoughts on “3R. Maths Home Learning. 22.05.20”

I done my work.

2. Sana N.

I will do it on paper

3. Kai D.

Bronze
7.10+ 40 minutes = 7.50
4.30+ 1 hour = 5.30
6.30+ 1 hour 20 minutes = 7.50
7.05+20 minutes = 7.25

Silver
1) 3.50
2) 3.30
3) 2.50

• Japji K.

Bronze:
7:10 + 40 minutes = 7:50
4:30 + 1 hour = 5:30
6:30 + 1 hour = 7:30
7:05 + 20 minutes = 7:25

Silver:
1) Jusbas TV show will end at 3:50.

2) Harry will leave at 3:30.

3) If maths starts at 1:30pm & lasts for 35 minutes it will end at 2:05pm.

4. Moosa K.

Bronze:
7:10 =40 minutes = 7:50
4:30+1 hour= 5:30
6:30 + 1 hour and 20 minutes = 7: 50
7:05 + 20 minutes = 7:25.

Silver:
Jusna’s favourite show ends at 3:50

Harry will leave at 4:00 to go to the party

Maths ends at 14:05 o clock or 2:05

5. Abdulasiis M.

I’m find the worck good.

• Miss Millar

Grand. Well done

6. Bilal H.

BRONZE

7:10 + 40 minutes——— 07:50 / 19:50
4:30 + 1 hour ——— 5:30 / 17.30
6:30 + 1 hour 20 minutes ——07:40/ 19:40
7:05 + 20 minutes——— 07:25 /19:25

• Miss Millar

If a TV show ENDS at 4:50 and it was 30 minutes long. When did it start?

Bronze:
7:10 + 40 minutes = 7:50.
4:30 + 1 hour = 5:30.
6:30 + 1 hour 20 minutes = 7:50.
7:05 + 20 minutes = 7:25.
———-
Silver
1. Jusna favourite TV show ends at 3:50.
2. Harry will leave at 3:30.
3. 2:05.
————
Gold
1. Terri arrived at 8:50.
Kim arrived at 8:45.
Kim is right because she arrived at school 5 minutes earlier than Kim.

2. 2:50 + 35 minutes = 3:25.
Gina will arrive on time.

3. 10:50 + 45 minutes = 11:35.
Kiran mistake is adding the 45 minutes to 50 minutes = 95.
However, this is wrong because after 59 minutes we start with a new hour.

• Miss Millar

Great stuff.
Challenge: A TV show ENDS at 7:50 and lasts an hour. When did it start?

It started at 6:50.

8. Abdulasiis M.

7:05+ 20 minutes= 7:25

• Mrs Begum

Well done. How are you finding this work now?

9. Aysha R.

Bronze
1.7:10+40min =7:50
2. 4:30+1hour=5:30
3. 6:30+1 hour 20 min = 7:50
4. 7:05+20 min = 7:25
Silver
Jusba favourite show will finish 3.50
The time will be half 3 or 3.30
The time will be 14:05.
Gold
1- I agree with Kim because Teri leave the house late and reached school 8.50 later than kim but Kim leaves early for school
2-Gina arrived at time . Because I added 35 minutes to 2:50 and it will take

• Aysha R.

It will take me 3.25 which is exactly time to arrive at cinema.
3-11:35 when 60 minutes complete we need to count the next hour. Minutes are always less than 60.

• Mrs Begum

Well done . My favourite drama is 1hour 45 minutes long but 20 minutes are advertisement. How long is the actual movie?

10. Osatohanmwen O.

I have done my maths and uploaded it on the email provided.

• Miss Millar

A TV show ENDS at 7:50 and was 30 minutes long. When did it start?

• Osatohanmwen O.

The show started at 7:20

11. Fatimah K.

BRONZE
(7:50
(5:30
(7:50
(7:25

• Miss Millar

Legend! Challenge: If a TV show ENDS at 7:55 and lasted 35 minutes, what time did it start?

12. Abdulasiis M.

Bronze 1. 7:10+40 minutes =7:50
2. 4:30+1hour=5:30 3. 6:30+1hour+20minutes=7:5. 4. 7:05+ 20minutes=7:25

• Miss Millar

Well done for having a good go today

Bronze
1)7:50
2)5:30
3)7:50
4)7:25

• Miss Millar

Challenge: A TV show starts at 7:50 and lasts 20 minutes. What time does it end?

14. Kaila M.

BRONZE
7:10 + 40 minutes = 7:50
4:30 + 1 hour = 5:30
6:30 + 1 hour 20 minutes = 7:50
7:05 + 20 minutes = 7:25
SILVER
1. Jusna’s favourite TV will end at 3:50
2. Harry will leave his house at 3:30
3. Maths will end at 2:05, which is 14:05 in 24 hour time.
GOLD
1. Terri – 08:35+15 =08:50
Kim- 08:25+20 = 08:45
Kim is right because she arrives at school 5 minutes before Terri.
2. 2:50+35= 3:25
Gina will arrive just on time.
3. 10:50+45= 11:35
Kiran is wrong as there is no such time as 10:95.

• Miss Millar

Legend!
A TV show ENDS at 7:50. It was 30 minutes long. When did it start?

• Kaila M.

7:50-30=7:20
The TV show started at 7:20.

15. Aaminah A.

BRONZE:
7:10 + 40 minutes = 7:50
4:30 + 1 hour = 5:30
6:30 + 1 hour 20 minutes = 7:50
7:05 + 20 minutes = 7:25

SILVER:

1. It will finish at 3:50.
2. Harry has to leave at 3:30
3. It ends at 2:05

GOLD:

1. I agree with Kim because she arrived 5 minutes.
2. She will arrive in time.
3. The mistake Kiran has made was the time was 10:50 and in 45 minutes it would be 11:35. The time is not more than 60 minutes.

• Miss Millar

Well done, Aaminah.
Challenge: if a TV show ENDS at 4:45 and was 35 minutes long, what time did it start?

• Aaminah A.

4:15

• Miss Millar

What a legend! Spot on!

16. Safah D.

7:10+40 minutes= 7:50
4:30+ 1 hour=5:30
6:30+ 1 hour 20minutes=7:50
7:05+ 20 minutes =7:25

• Miss Millar

Nice one! Challenge: if a TV show ENDS at 4:45 and was 35 minutes long, what time did it start?

17. Mosaver M.

Bronze

1.7:10 + 40 minutes=7:50
2.4:30+1 hour=5:30
3. 6:30+ 1 hour 20 minutes=7:50
4. 7:05+20 minutes=7:25

I printed silver and gold and completed them and I will send a photo of it.

• Mrs Begum

I go to work at 08:30am and finish at 16:30pm how many hours do I work ,minus half an hour for lunch ?

18. Nihit N.

I printed the sheets and finished them.

• Mrs Begum

Well done Nihit. How are you finding this method of telling the time? Or are you using a different method?

• Nihit N.

This method is easy because I break the numbers into even smaller ones.

19. Saee N.

Bronze:
1) 7:50
2)5:30
3) 7:50
4) 7:25

• Mrs Begum

Fantastic Saee .
Try the silver challenge now👍🏼.

20. Zaeem S.

Silver:
3::20
3:30
3:40
3:50
4:00
2:Harry need to leave the home at 3:30

3:Maths lesson going to finish at 2:05pm

GOLD:
Kim is the person who reached first as she left early
If she left 8:25 and she took 20 minutes so she reached at school 8:45 but Terri left home for school at 8:35 and she took 15 minutes so she will reach school at 8:50
Kim is right she will reach school 5 minutes before Terri.

3:cinema 03:25
Takes time:35
Left house :2:50
Yes she will be reach at cinema on time
Because she left house 10 to three and she took 35 minutes so she will be arrive at cinema 3:25

• Miss Millar

Legend. I can see you’ve really understood this.

Challenge: A TV show ENDS at 3:35. It was 25 minutes long. What time did it start?

• Mrs Begum

You are are right Miss Millar . What a legend 👏🏼👏🏼👏🏼.

• Zaeem S.

Thank you Mrs Begum

• Zaeem S.

Thank you Miss Miller.☺️
The tv show start at 3:10
3 past ten