Today, we are going to be looking at start and end times. When given a start time and duration, we will be working out the end times.

BRONZE

7:10 + 40 minutes

4:30 + 1 hour

6:30 + 1 hour 20 minutes

7:05 + 20 minutes

SILVER

GOLD

Today, we are going to be looking at start and end times. When given a start time and duration, we will be working out the end times.

BRONZE

7:10 + 40 minutes

4:30 + 1 hour

6:30 + 1 hour 20 minutes

7:05 + 20 minutes

SILVER

GOLD

You must be logged in to post a comment.

I have done send a email.

I have seen your super work Taha. Well done!

Bronze

7:10+40 min = 7:50

4:30+1 hr = 5:30

6:30+1 hr 20 min = 7:50

7:05+ 20 min = 7:25

Silver

3:20,3:30,3:40,3:50,04:00

He will leave at 3:30.

It ends at 02:05

Gold

1.Kim arrived first because she left her house 10 min early than Terry.

2.Yes she will arrive in time because if you add 35 min to 2:50 it will equal to 3:25.

A great Job Manvi. Please check your answers for the silver challenge.

Silver

1) 3:50

2)3:30

3) 14:05

Gold

1)Kim is right because she arrives at school at 8:45 but Terri arrives at 8:50.

2) Yes she will arrive on time.

3) The mistake Kiran has made is that after 60 minutes it goes to the next hour

Well done, how about if Sarah was going to a party in 35 minutes and it started at 4pm, what time would it be now?

Bronze

1) 7:50

2) 5:30

3) 7:50

4) 7:25

A good start Afreen. Please have a go at the silver challenge.

I did it on my notebook. My mum will send it to you.😊

I look forward to seeing your work Simin! If Mrs Sanders has to be at work for 8:15am it takes her 25 minutes to walk. She leaves the house at 7:55, will she arrive on time? How do you know?

She will arrive at 08:20.She is late for 5 minutes.

bronze

1.10 + 40 minutes =7.50

4.30 +1 hour = 5.30

6.30 + 1 hour 20 minutes = 7.50

Good work Haaris. Please complete the final bronze question.

Bronze

7:10 + 40 minutes =7:50

4:30 + 1 hour = 5:30

6:30 + 1 hour 20 minutes = 7:50

7:05 + 20 minutes =7:25

well done, How about if Harry was going to a party in 20 minutes and it started at 4pm, what time would it be now?

BRONZE

7:10 + 40 minutes = 7:50

4:30 + 1 hour = 5:30

6:30 + 1 hour 20 minutes = 7:50

7:05 + 20 minutes = 7:25

SILVER

a)

( )( )( )( )

————————————————————————————————

3:20 3:30 3:40 3:50 4:00

b)

Harry is going to leave at 3:30 because 2:50 + 40 minutes = 3:30

C)

Maths is going to end at 2:05pm because 1:30pm+ 35 minutes = 2:05pm.

GOLD

1)

Terri arrives at 8:50 and Kim arrives at 8:45, so Kim arrives earlier.

2)

She will arrive at the exact same time because 2:50pm + 35 minutes = 3:25.

3)

His mistake is that the minutes can’t go over 60 so that’s why he is wrong. His workout will finish at 11:35.

I had created number line using brackets to match the 10 minutes; but when I posted it, it did not come out right.

Fantastic maths work. You have really understood time. Great job.

I have completed it in my book.

Super! How did you get on Surinder? If Mrs Sanders has to be at work for 8:15am it takes her 25 minutes to walk. She leaves the house at 7:55, will she arrive on time? How do you know?

No, Mrs Sanders will not reach her office on time. She will be 5 minutes late. She will reach at 08:20.

07:55+5m=8:00

8:00+20m=8:20