# Maths homework week 1- conversion of units

Over the past few years, you have been learning how to multiply numbers by 10, 100 and 1000 as well as dividing numbers by 10, 100 and 1000.

This skill is necessary in life, you will need this skill when converting units of measurements.

This week we have been converting units of measures, your homework is an extension of this. Please complete in your HOMEWORK BOOK.

Green/Yellow/Blue table: Complete bronze, silver and gold challenge
Orange/Red table: Complete bronze, silver, gold and platinum challenge

Bronze: How many £ 10 notes make each amounts

 A) £30 B) £120 C) £180 D) £140 E) £1800 F) £3400

Silver: Draw and complete table in your book.

 Millimeters (mm) Conversion ÷ 10 Centimetres (cm) 120 mm ÷ 10 135 mm ÷ 10 1430 mm ÷ 10
 Centimeters (cm) Conversion x 10 Millimetres (mm) 54cm x10 3.5cm x10 120cm x10

 Metres (m) Conversion ÷ 1000 Kilometres (Km) 1540 m ÷ 1000 1250 m ÷ 1000 8002 m ÷ 1000 Kilometres (Km) Conversion x 1000 Metre (m) 7km 18km 23 km

Gold: Solve word problems (show working out and write a sentence explaining your work)

A)  Karen is moving to a new house. Her old house is 3.5 kilometres from her new house. How many meters is the old house from the new house?

B) Mitti cycled 2 kilometres on her bike. Her brother Sunny rode 3000meters on his bike. Who rode the furthest? and how much further did they ride (answer in km)?

C) Poppy is measuring two strings. The first string is 25cm long. The second string is 340mm long. How long are the two strings together? (answer in cm)

Platinum: Solve word problems (show working out and write a sentences explaining your answer)

A) James is 1.73m tall, and Peter is 165cm. How much taller is James than Peter (answer in cm)?

B) Bobby jumped 16.5m in the triple jump at the London Olympics last year. The winner jumped 1830 cm. How much further did the winner jump?

C) Sarah buys thread for sewing. There are 10m of thread on the real. She uses 210 cm. How much is left on the reel in centimetres?

All homework must be presented clearly and completed by Wednesday 3rd May.

## 32 thoughts on “Maths homework week 1- conversion of units”

1. Hani Shakeel

A)3
B)12
C)18
D)14
E)180
F)340

2. Sahkib Uddin

Bronze
A)3
B)12
C)18
D)14
E)180
F)340
Silver 12cm
13.5
143
540cm

Bronze

1). 3

2). 12

3). 14

4).108

5).434

3. Osman Osman

1.3
1.2
1.8
1.4
1.80
3.40

4. Aisha Kauser

Bronze:
A).3
B).12
C).18
D).14
E).18
F).34

Silver:
120mm divided by ten=12cm
135mm divided by ten=13.5cm
1430mm divided by ten=143cm
54cm times 10=540mm
3.5cm times 10=35mm
120cm times 10=1200mm
1540m divided by 1000=1.540km
1250m divided by 1000=1.250km
8002 divided by 1000=8.002km
7km times 1000=7000m
18km times 1000=18000m
23km times 1000=23000m
Gold:
A).3500
B).Sunny, 3km
C).59

• Aisha Kauser

Sorry I didnt do it in my book.

5. Alexandra Mihai

BRONZE
A)3
B)12
C)18
D]14
E)180
F)340

6. Mia Bird

1)3
2)12
3)18
4)14
5)180
6)340
Silver
I Done my homework book

7. Asia Anderson

Bronze:
1)3
2)12
3)18
4)14
5)180
6)140
Sliver:
In book
Gold:
In book.

8. Malaikah Hussain

Sorry I have done it in my homework book😂😅😎😍😮🤗🤗🤗

9. Malaikah Hussain

I have down it in my homework book😂😅😎😍😮🤗🤗🤗

10. Aimee-Rose Grover

Bronze
1.3
2.12
3.18
4.14
5.180
6.340

11. Abdirahman Mussa Farah

1.3
2.12
3.18
4.14
5.180
6.340
Silver
1.12cm
2.13.5cm
3.143cm
4.540mm
5.35mm
6.1200mm
7.1.540km
8.1.250km
9.8.002
10.7000m
11.18000m
12.23000m
Gold
1.3500m
2.sunny rode further because 2km s the same as 2000m 3km is the same as 3000m
3.59cm

12. Aleem Hussain

I did it homework book

bronze
A.3
B.12
C.18
D.14
E.180
F.340

silver
/10
120mm/10=12cm
135mm/10=13.5cm
1430mm/10=143cm

x10
54cmx10=540mm
3.5cmx10=35mm
120cmx10=1200

/1000
1540m/1000=1.540km
1250m/1000=1.250km
8002m/1000=8.002

x1000
7kmx1000=7000m
18kmx1000=18000
23kmx1000=23000

gold
A) 3.5KM=3500M
3.5KM converted into meters is x1000
B)Sunny rode the most because 3000M is 3KM and 2KM is 2000M
C)340mm=34cm
25cm=250mm
34cm+25cm=59cm
platinum
A)1 .73M=173cm
165cm
173 cm
-165 cm
008cm
James is 8cm taller than Peter.
B) Bobby jumped 1650cm
Winner jumped 1830 cm which is 180cm more than Bobby
C) 10m = 1000cm Sarah used 210 cm leaving 790cm of thread

• Hafsa Asif

Bronze challenge
A) 3
B) 12
C) 18
D) 14
E) 180
F) 340

Gold challenge
A)3500m
B)Sunny cycled 1 more km than mitti because he cycled 3km.
C) the 2 strings are 59cm long.

Bronze
a.3
b.12
c.18
d.14
e.180
f.340

15. Zaynab Bibi

Bronze
1)3 £10 notes make £30
2)12 £10 notes make £120
3)18 £10 notes make £180
4)14 £10 notes makes £140
5)180 £10 notes make£1800
6)350 £10 notes make £3500

Silver
Done in my book

Gold
1)3.5 kilometres times 1000 =3500m
Karen’s old house is 3500m away from her old house
2)3000m divided by 1000= 3km
Sunny rode the furthest by 1km
3) 340mmdivided by 10 = 34cm
25cm+34cm = 59cm
The strings together are 59cm

Platinum
1)1.73 times 100= 173
James is taller by 8cm

2)16.5m times 100= 165cm
1830cm- 165cm=1665
The winner jumped 1665cm more

From zaynab bibi 😀😀😀👍👍

16. Miss Ahmed

Year 4 it clearly states homework must be completed in your homework books- well done to those who have done that.

It also states which challenges need to be completed based on the table group you sit on.

Green/Yellow/Blue table: Complete bronze, silver and gold challenge
Orange/Red table: Complete bronze, silver, gold and platinum challenge

17. Sediqa Sabiri

I will do the silver and the bronze in my homework book only😄😄😇😊🎄💰👛💳💲💵💴💶💷🐧🐈🐩🐥🐤🐣💄💱🎀🎁🎂🎆🍔🍨🍴🍳🍮☕🍭🍬🍹🍫🍪🍷🍮🍭🍻🍰🍩🍺🍸🍦🍧

• Miss Ahmed

Green/Yellow/Blue table: Complete bronze, silver and gold challenge
Orange/Red table: Complete bronze, silver, gold and platinum challenge

• Sediqa Sabiri

Ok Mrs Ahmed I will try to complete the gold challenge if I can and if I can’t do it i will just try to do it ok😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😣😣😣😣😣😣😣😣😣😣😣😣😣😣😣😣😣😣😣😣😣😣😣😣😣😣😣😣😣😯😯😯😯😯😯😯😯😯😯😯😯😯😯😯😯😯😯😯😯😯😯😯😯😯😯😯😯😯

18. Aryan Mattu

In the first question of platinum Jodie isn’t in the equation. I’ll just write it like Peter is Jodie 😀😀😎😋

• Mrs Khan

Not too sure what you mean Aryan. There is no question with the name Jodie. Please read the question carefully.

19. Marcel Maniecki

Platinum
1.James is 8cm taller than Jodie.
2.The winner jumped 180cm (1,8m) more than Bobby.
3.There was 790cm of string left.

:):):):):)

• Miss Ahmed

Green/Yellow/Blue table: Complete bronze, silver and gold challenge

Orange/Red table: Complete bronze, silver, gold and platinum challenge

20. Bronze
———
1)3
2)12
3)18
4)14
5)180
6)340

Gold

A) 3.5KM=3500M
3.5KM converted into meters is x1000
B)Sunny rode the most because 3000M is 3KM and 2KM is 2000M
C)340mm=34cm
25cm=250mm
34cm+25cm=59cm

Platinum

A)1 .73M=173cm
165cm
173 cm
-165 cm
008cm

James is 8cm taller than Peter.

B) Bobby jumped 1650cm
Winner jumped 1830 cm which is 180cm more than Bobby

C) 10m = 1000cm Sarah used 210 cm leaving 790cm of thread

• Miss Ahmed

Complete in your maths homework book please (as stated above)

Thank you.

21. Murtaza Ali

Platinum, look at question a) James is 1.73m tall and PETER is 165cm.How much taller is James than JODIE? Who is Jodie?????

22. Armaan Khan

Bronze: (A)3 (B)12 (C)18 (D)14 (E)180 (F)340
Gold:
A.3500
B.Sunny 3km
C.59

• Miss Ahmed

Green/Yellow/Blue table: Complete bronze, silver and gold challenge
Orange/Red table: Complete bronze, silver, gold and platinum challenge

23. Naly Ali

bronze:
A]3
B]12
C]18
D]14
E]180
F]340
silver:
done in homework book
gold:
in book
platinum in book