Year 3 – Here is the Math’s homework for this week. Remember to apply all you have learnt this week about fractions, which are greater and which are smaller.

I look forward to your responses.

- Would you rather… a) Have 3/4 of £16 = or b) Have 1/10 of £10? =

__ __

- Would you rather… a) Sit in a traffic jam for 1/2 of 5 hours = or b) Sit in a traffic jam for 2/3 of 3 hours? =

__ __

- Would you rather… a) Be given 1/4 of 12 chocolate bars = or b) Be given 1/5 of 10 chocolate bars? =

__ __

- Would you rather… a) Be bitten by 2/5 of 15 mosquitoes = or b) Be bitten by 1/2 of 30 mosquitoes? =

__ __

- Make up your own fraction of amounts “would you rather…” question for the class.

HELLEO Broad heath school I hope you have a nice easter to all the staff and teacher in school.

from. Zafraan mahmood.and the dade/.

3/4 of 16 2/3 of 3 hours 1/4 of 12 2/5 of 15 Would you have (a)1/4 of 12 or( b)1/2 of 4

I would rather 3/4 of 16.

I would rather have 2/3 of 3

I would rather have1/4 of 12

I would rather have 1/2 of 30

Would you rather have 1/10 of 10 or 1/4 of 16 of sweets ?

1.I want 3/5 of 16

2.2/3 of 3 hours

3.1/4 of 12

4.2/5 of 15

Would you rather get shot 3/5 of 200 or get shot 2/4 of 100

1.I would rather have 3/4 of £16.

2.I would rather sit in a traffic jam for 2/3 of 3 hours.

3.I would rather have 1/4 of 12 chocolate bars.

4.I would rather be bitten by 2/5 of 15 mosquitoes.

5.Would you rather have 1/3 of £30 or would you rather 4/10 of £50?

1.3/4 of 16

2.2/3of 3 hour

3.1/4 of 12

4.2/5 of 15

5.would you rather have a castle full with 1/2 of 1000 of your favourite crisp or 1/4 of 200 chocolates

I would rather 3/4 of 16.

I would rather have 2/3 of 3

I would rather have1/4 of 12

I would rather have 1/2 of 30

Would you rather have 1/10 of 10 or 1/4 of 16 of sweets ?

1a 3\4 of 16pounds

2b 2\3 of 3 hours

3a 1\4 of 12

4b 2\5 of 15

5a would you rather have 1\2 of 9 choclate bubble gum ice cream or have 1\5 bubble gum ice cream

Good work aliyah

1.a)3/4 of £16

2.b)2/3 of 3hours

3.a)1/4 of 12

4.a)2/5 of 15

5.would you rather a)be given 1/2 of 6 cupcakes? or b)be given 1/3 of 12?

1)A 3/4 of £16

2)b 2/3 of 3 hours

3)a 1/4 of 12

4)a 2/5 of 15

5)would you rather have 1/2 of 9 bubble gum ice cream or have 1/5 of 10 bubble gum ice cream.

1.a 3/4 of £16

2.b 2/3 of 3 hours

3.a 1/4 of 12

4.b 2/5 of 15

5.Would you rather have 1/2 of 10 biscuits or 1/4 of 10 biscuits

1) A) 3/4 of 16

first you divide 16 with 4=4

Next times 3 with the 4=12

finally take away 16-12=£4

B)1/10 of 10

first you divide 10 by 10=1

NEXT times 1 by 1 =1

finally take away 10 by 1=£9

I would rather have 1/10 of £10

2) A)1/2 of 5 hours

5/2=2.5

2.5 times 1 =2.5 hours

B)2/3 of 3 hours

3/3 =1

1 times 2 =2 hours

I would rather sit in traffic jam for 2/3 of 3 hours

3) 1/4 of 12

12/4=3

3×1=3

B)1/5 of 10

10/5=2

1×2=2

I would rather have be given 1/4 of 12 chocolate bars.

4)A) 2/5 of 15

15/5=3

3×2=6

B)1/2 of 30

30/2= 15

15×1=15

I would rather be bitten by 2/5 of 15 mosquitoes

5) Would you rather have a)1/2 of 4 cake slices or b) 2/5 of 10 cake slices ?

3/4 of 16

2/3 of hours

1/4 of 12

1/5 of 15

Would. You rather eat 1/4 of 100 cakes or 1/3 of 21 cakes

1. 3/4 of 16

2. 2/3 of 3 hours

3. 1/4 of 12

4. 2/5 of 15

5. would you rather be stung by 1/4 of 100 wasps or 2/3 of 21 wasps.