WOW! Just like that, this is your last day of year 3! Massive well done to you all for the fantastic effort you have put in. No one has ever done year 3 like this before. You are all history makers!

Here’s your last lot of maths challenges.

WOW! Just like that, this is your last day of year 3! Massive well done to you all for the fantastic effort you have put in. No one has ever done year 3 like this before. You are all history makers!

Here’s your last lot of maths challenges.

You must be logged in to post a comment.

Challenge 3

The value of the circle is 30

The value of the triangle is 50

The value of the square is 20

Challenge 4

The perimeter of the shape is 98cm

14cmx7cm=98cm

Challenge 4

The shirt costs £56 since that is £25 more than the shirt

87-25=62

62/2=31

31+25=56

challenge 3

70 + 30 = 100

50 + 50 = 100

30 + 50 + 20 = 100

challenge 4

total cost is £87

87 – 25 = 62

62/2=31

31+25=56

challenge 3

70 + 30 = 100

50 + 50 = 100

30 + 50 + 20 = 100

challenge 4

total cost is £87

87 – 25 = 62

62/2=31

31+25=56

I meet the total is 24 for challenge 4

Well done for having another go.

Challenge 3

70+30=100

50+50+100

30+50+20=100

Challange 4

42cm/6=7cm

7cmx14=98cm is the perimeter.

Challenge 4

£87/2=£43.50.

£43.50+£25=£68.50.

The jacket cost is £86.50

The shirt cost is £18.50.

Great job Esa, well done! Try challenge 4 again. You have found the perimeter of one heptagon however you need to find the perimeter of the whole shape.

Challenge 3

70+30=100

50+50=100

60+30+10=100

Challenge 4

4 hexagon =168cm

Challenge 4

87-25=62

62÷2=31

31+25=56

The market cost £25 and the shirt £56

A good try Serina. You’ve not quite worked them out correctly.

The total is 24

Please check your answer again Abdulasiis.

Challenge 3

70 + 30 = 100 ( The value of the red circle is 30).

50 + 50 = 100 ( The value of the green triangle is 50 ).

30 + 50 + 20 = 100

So the value of the blue square is 20.

————————————–

Challenge 4

One side of the hexagon = 42/6 = 7 cm

The perimeter of the new shape is = 14 cm x 7 cm = 98 cm.

————————————-

Challenge 4

£87 – £25 = £62

£62/ 2 = £31 the price of the shirt.

The price of the jacket = £31 + £25 = £56.

Brilliant work.

Well done for all your work. Have a lovely summer break, see you around in September 👍.

Thank you, Mrs Masters, I hope you have a lovely summer holiday too.

Challenge 3:

The value of the square is 20

This is because 70+30=100 (circle =30)

50+50=100 (triangle =50)

Therefore the square is 20 (30+50+20=100)

Challenge 4:

The perimeter of a regular hexagon is 42cm

To find one side you have to divide by 6 because there’s 6 sides.

42 divided by 6=7

Each side on a hexagon is 7cm

7×14=98cm

You have to times 7 by 14 as there are 14 exterior sides.

Total perimeter=98cm

Challenge 5:

87-25=62

62 divided by 2= 31

31+25=56

Therefore the jacket is £56 and the shirt is £31

Brilliant. You really explained your answer perfectly. You’ll do great in year 4.

Well done for all your work. Have a lovely summer break, see you around in September 👍.

Challege 3.

70 +30 =100.

50 + 50 = 100.

30 circle +50 triangle +20 square =100.

Challege 4.

The cost of the jacket is £56 this is £25.

87 – 25 =62.

Brilliant, good to hear from you.

Well done for all your work. Have a lovely summer break, see you around in September 👍.

Chalenge4 the perimita is 4 because the hexgon has 4 eges.

A good try. But what is the total perimeter of the shape now?