# Year 3 Maths Challenge Spring 2

Bronze:

If James’ peach doubles in size every 30 seconds, how big will his 8cm peach be in 4 minutes?

Silver:

If a Wonka chocolate bar costs 20p, how many Wonka bars can be bought with £20.00?

Gold:

Estimate how many tortoises there are in this picture. Represent this number as a number, in words, and as a tally.

Platinum:

1. #### Amaan Dean

BRONZE:

30 sec ➡ doubles

8cm

30 sec➡ 16cm.

1 min ➡ 32cm

1-5 min ➡ 64cm

2 min ➡ 128cm

2.5 min ➡ 256cm

3 min ➡ 512cm

3.5 ➡ 1024cm

4 min ➡ 2048cm.

It becomes 2048cm big

SILVER:

20p

100 bars you can buy with €20,00

20 / 2000 = 100

GOLD:

My estimate is there are 40 tortoises in the picture

In word (FORTY)

_________________________
| |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||| tortoises
| ||| pictures on wall
| | man
| | door

PLATINUM:

Centipede 100 legs

Human 2 legs

Total is a 102

Need 34 more legs

There is going to be 5 insects

And 2 more humans are needed

1 centipede = 100 legs

3 humans = 6 legs

5 insects = 30 legs

100 + 6 + 30 = 136

726 legs

6 x 100 = 600 (centipedes)

20 x 6 = 120

3 x 2 = 6 humans

600 + 120 + 6 = 726 legs

Total is 726 legs

1254 legs needed

10 x 100 = 1000 centepide legs

30 x 6 = 180 insects legs

37 x 2 = 74 humans legs

1000 + 180 + 74 = 1254

Total is 1254 legs

2. #### Leena Naziri

Bronze:
It would be 180.

Bronze
4 mins = 240 secs
240 / 30 = 8
1.8×2= 16
2.16×2= 32
3.32×2= 64
4.64×2= 128
5.128×2= 256
6.256×2= 1024
7.1024×2= 2048

Silver
£1 will give you 5 wonka bars
5X20= 100

Gold
I predict there are approximately 58 tortoises. Fifty Eight
11111 11111 11111 11111 11111 11111 11111 11111 11111 11111 11111 111

Platinum
1.136
1 centipede
5 insects
3 humans.
2.726
7 centipedes
4 insects
1 human
3.1254
12 centipedes
6 insects
9 humans.

Silver
40

5. #### Raumaan Ahmed

Bronze
64cm
Silver
there is 40
Gold
41
11111 11111 11111 11111 11111 11111 11111 1
Forty one
Platinum

6. #### Uday Khan

Bronze
It will be 120cm
Silver
You can buy 2000 wonka bars
60 tortoises

7. #### Jamie Grant-Hall

Bronze:
60×4 = 240cm.
Silver:
You can buy 5 wonka bars for £1 so you do
5×20 = 100.
Gold:
I think there are 40.
Platinum:
1 centipede
5 insects
3 humans.

8. #### Zakaria Rahman

Bronze

It will be 120cm

Silver

It’s 2000 wonka bars

Gold

60 tortoises

9. #### Hamza Mohammed

Bronze
It will be 120cm
Silver
You can buy 2000 wonka bars
Gold
I think there are 60
Platinum
1 centipede
5 insects
3 humans

Bronze.
60 x 4=120

11. #### Pola Gonicka

Bronze 60 / 4/ 260cm
Silver you can buy 2 wonky bars for 1p
Platinum centipede insects humans

12. #### Mus'Ab Ally

Bronze
1.240cm/2 metres and 40cm
Silver
1.2000
2000 shared by 20=100
20×100=2000
Gold
1.I think they are 54 tortoises.
Platinum
1.1 centipede,5 insects and 3 humans=136.
2.1 centipede and 6 insects=136.
3.7 centipedes,3 insects and 4 humans.
4.12 centipedes,8 insects and 2 humans.

Bronze
120cm

14. #### Inaaya Haroon

Bronze:
60×4 = 240cm.

Silver:
You can buy 5 wonka bars for £1 so you do
5×20 = 100.

Gold:
I think there are 40.

Platinum:
1 centipede
5 insects
3 humans.

Platinum
106

Bronze
2.40 meters.
Silver
40p
Gold
102
51,51

17. #### Farhaan Khan

Bronze:
1. It will be 2.40 meters or 240 cm

Silver:

1. 2000
2.2000 shared by 20 equals 10.
3 20 x 100 = 200

Gold:
102
51,51

18. #### Umar-Faruq Akinwale

Bronze:
1 minute=60 seconds
4 minutes=60×4=240 seconds.
8cm-16cm
16cm-32cm
32cm-64cm
64cm-128cm
128cm-256cm
256cm-512cm
512cm-1,024
1024-2,048

silver:
100p=£1.00
20px5=100p=£1.00
20X100=2000
2000p=£20.00
The answer is 100p because 100X20+2000
100 wonka bars can be brought.

Gold:
100,one hundred,1111 1111 1111 1111 1111 1111 1111 1111 1111 1111
1111 1111 1111 1111 1111 1111 1111 1111 1111 1111 1111 1111 1111
1111 1111.

Platinum:
There might be 1 centipede=100 legs,5 insects=30 legs,3 humans=6 legs.
100+30+6=136.

If there was 726 legs there could be 7 centipedes=700 legs,1 insect=6 legs,10 humans=20 legs
700+6+20=726.

If there was 1,254 legs there could be 12 centipedes=1200 legs,8
insects=48 legs,3 humans=6 legs
1200+48+6=1,254.

19. #### Ianis Caldararu

I+3=5
200+400=600
60000+30000=90000
50000=20000=70000
30000+40000=70000
700000+10000=80000
80000+10000=90000

20. #### Abdulwahab Elmesalati

Bronze
1.it will be 1.2m/120cm
Silver
2. He will be able to buy 2000
Gold
3.i estimate there are 78
Platinum
4.1 centipede 4 insects 2 humans

21. #### Sean Dhanda

Bronze

1. It will be 120 cm
Silver

2. You can buy 2000 wonka chocolate bars
Gold

3. I think there are 60

22. #### Jacey Pollock

bronze
It is 120cm.
Silver
You can get 100 wonka bars.
Gold
Mr Hoppy have no less than one hundred and forty tortoises.

23. #### Leeda Daud

It will be 120 cm.
You can buy 100 Wonka bars.
I think there are 60 tortoises (sixty).

Bronze

1.240cm/2 metres and 40cm

Silver

1.2000
2000 shared by 20=100
20×100=2000

Gold

1.I think they are 54 tortoises.

Platinum

1.1 centipede,5 insects and 3 humans=136.
2.1 centipede and 6 insects=136.
3.7 centipedes,3 insects and 4 humans.
4.12 centipedes,8 insects and 2 humans.

25. #### Humzah Farooq

1.2m40cm
Silver
2000
Gold
90
5,5,5,5,5,5,5,5,5, 5,5,5,5,5,5, 5,5,5
Platinum
1centipede,5insects,3humans