These problems are to do with money.

Bronze

You open your money box and you have one £50 note, two £20 notes, four £10 notes, three £5 notes, seven £1 coins, eight 50p pieces and three 2p pieces. How much do you have altogether?

Can you explain the best way to solve this problem?

Silver

8 individual chocolates cost 48p (0.43) each and a pack of 8 cost £3.39.

Would it be cheaper to buy 8 individual chocolates or a pack of 8?

Explain your answer.

Gold.

Which is the cheapest offer?

£50 with 20% off

£40 with 10% off

£55 with £20 off

Explain your answer.

£50 with 20% off=£10.00 Sale price;£40.00

£40 with 10% off=£4.00 Sale price;£36.00

£55 with £20 off=£35.00 Sale price;£35.00

The cheapest offer is £55 with £20 off because I would be paying more money if I choose the other two offers.

Bronze

The answer is £10.16 because altogether if you add that.Then that =£101.6p

You open your money box and you have one £50 note, two £20 notes, four £10 notes, three £5 notes, seven £1 coins, eight 50p pieces and three 2p pieces. How much do you have altogether?

It is £152.6

Bronze

You open your money box and you have one £50 note, two £20 notes, four £10 notes, three £5 notes, seven £1 coins, eight 50p pieces and three 2p pieces. How much do you have altogether?

Can you explain the best way to solve this problem?

My answer was £152.6p. these were the steps i used to answer that :

they have £50, so then you will £20. so then you would of added them all together which will equal £90. then you will do 10 x 4 which equals £40.then you will add 40 from 90 which will give you the answer £130.then you will look down at your money box list and it says 15. you do £130 add 15. this will equal £145. then add 7 ponds. this should equal £152. then you will add 6p which will give you £152.6p. whilst doing this you will have to add £4. so see your answer would be £152.6p.:) :)

gold

this is how i worked it out.

20% of £50=£10

then do

£50-£10=£40

10% of £40=£4

£40-£4=£36

this is why £55 with £20 off is the cheapest offer.

:) :) :) :) :) :)

The chocolate that costs £3.39 is the cheapest one because if you do 8×48=384 so that makes £3.84.So £3.84 is expensive than £3.39.

Bronze

You have 1 £50 and two £20 so we can do £20×2=£40 to make it easy then we do £40+£50=£90.

Then we have four £10 so we do 4x£10=£40 we do £40 and £90 so we don’t have to add everything at once £40+£90=£130 then three £5 so we do 3x£5=£15

£130+£15=£145.Next we have seven £1 so do 7x£1=£7. Next add £145+£7=£152 we have eight 50p so 8x50p=£4 also £152+£4=156.Finally we have three 2p so times them, which equals 6p the answer is £156.06 we have an extra six.

£142 and 52p

I did 50+20+20+10+10+10+10+5+5+5+1+1+1+1+1+1+1=£142

And 50+2=52p

20% of £50=£10

£50-£10=£40

10% of £40=£4

£40-£4=£36

£55-£20=£35

So that is why £55 with £20 off is the cheapest offer.

Bronze

There is 1 pound 38pence alltogether.

The best way to solve this problem is to do th addition column mehtod.

Bronze:

the total anwers would be £152.6p bcause your add 6p a d then you add £4 so it will be £152.6p.

Bronze

You open your money box and you have one £50 note, two £20 notes, four £10 notes, three £5 notes, seven £1 coins, eight 50p pieces and three 2p pieces. How much do you have altogether?

Can you explain the best way to solve this problem?

you have £50. So you add £20.It will be £90.Now you add £40

from £90 so it will be £130.Now you do £130 add £15 which would equal £145.now add £7 which would be £152.Now add 6p so it would be £152.6p.Now add £4 so it would be 156.6p. The total answer will be £152.6p