This half term we are learning about the Victorians. Can you complete a Victorian money challenge using the information you have been given?

Bronze: The chimney sweep has earned 4 Silver Sixpence for his day’s work. How much has he earned in total? Explain how you worked out your answer.

Silver: In my purse, I have 3 sovereigns and 2 florins. How much money do I have? Explain how you worked out your answer.

Gold: Which amount of money is higher? 10 shillings or 3 Guinea? Explain how you know.

Platinum: Try to find out what one Pound would buy in Victorian times, and compare to what one Pound would buy today? Is a Pound worth the same now as then? Find out what a loaf of bread would cost then and now.

Bronze:the total is 24 I know this because 6×4=24

Silver:the total is 3 pound and 4 shillings I know this because 3 sovereign and 2 florin equals that amount.

Gold:out of 10 shillings and 3 guineas, 3 guineas is more because 3 guineas are 63 shillings.

I will do this on the paper and put it in my hw book.

Bronze:

The chimney sweep earned 24p and I know this because 4 x 6 = 24.

Silver:

The answer is 3.48. I know this because

a souvenir is one pound and a florin is 2 shillings.So if you do 1×3 it is 3 and if you do 2×2 it is 4.

Shahzaib you were asked to complete this in your book and send it to the share point.

Gold: 10 shillings is 15p, meaning that it is MUCH bigger than 3 Guinea, which is about 0.00024 Pounds total, which is about 0.0000024 pence. So shillings are much bigger than 3 Guinea!

Wrong:

Gold: 10 shillings is 15p, meaning 3 Guinea is much bigger, since a guinea is just above 1 pound, about 1 pound one shilling, it would be 3 pounds and 3 shillings. While 10 shillings is just 15p. So a guinea is much more expensive.

Silver: you would have £3.48.

Gold; Guinea is bigger because it’s 21 shilling times 3 which is 63 shillings.

Bronze:

The chimney sweep earned 24p and I know this because 4 x 6 = 24.

Silver:

The answer is 3.48. I know this because

a souvenir is one pound and a florin is 2 shillings.So if you do 1×3 it is 3 and if you do 2×2 it is 4.

Gold:

The answer is 3 guinea and I know this because a Guinea is 21 shillings and a shilling equals 12 pence and 12 x 21 = 252 pence.

Platinum:

With one pound in the Victorian Times, you could buy some loafs of bread. For things the Victorian times, it would cost

100 pound for paying taxes,a maid for 24 ,washing for 26 pound and coal for a whole month would be 12 pound.

Bronze.

The chinny sweep has earned 4 silver sixpence for his day,s work.

Explain how you worked out your answer.

The answer is 4 X 6=24.

I have done it in my homework book I will bring it in Monday.

I have done the math challenge.

Bronze: The chimney sweep has earned 4 Silver Sixpence for his day’s work. How much has he earned in total? Explain how you worked out your answer.

The Chimney sweep earned £24 I know this because 4 x 6 = 24 pence.

Silver: In my purse, I have 3 sovereigns and 2 florins. How much money do I have? Explain how you worked out your answer.

The answer would be £3.48 I know this because 1 sovereign is a pound. Three sovereigns are equal to £3 and 1 florin equals 2 shillings so 2 florins must equal 4 shillings. 1-shilling equals 12 pence. So 4 shillings are 48 pence.

Gold: Which amount of money is higher? 10 shillings or 3 Guinea? Explain how you know.

3 Guinea is higher than 10 shillings.

I know this because a Guinea is 21 shilling a shilling equals 12 pence and 12 x 21 = 252 pence.

10 shillings are 120 pence.

Platinum: Try to find out what one Pound would buy in Victorian times, and compare to what one Pound would buy today? Is a Pound worth the same now as then? Find out what a loaf of bread would cost then and now.

We would use a pound to buy some food. A pound today only buys 0.70% of what it could buy back then. Nowadays, loaf can cost £1. In Victorian times, £1 can buy 142 loafs, that is less than 1p for a loaf.

Here are some things that would cost in the Victorian times:

Rent and taxes = £100

2 maids = £42

Food and cleaning materials (for four people) = £104

Washing = £26

Coal (1month) = £12

Electric light = £18

Wine = £10

Dress (x2) = £80

I have done it

I will bring my work in tomorrow.

I done it in my homework book.

Silver:

You have £3.24p

I know this because a sovereign is equivalent to 1 pound and you have three of them so that is three pound and one florin is equivalent to a shilling and a shilling is worth 12p but you have two florins so you have 24p.

i have done the maths challenge

Bronze

In total there are £24.00

I know this because if you count 6 fingers 6 times

you will get £24.00

This is how i know the answer

I have done the challenges and I will bring it in on Monday.

Gold

Guinea is bigger than the shilling because if 21 shillings is 12 pence so 12×21=252 and tuat is just more than 120 which is 12 shillings.

Bronze

£24.00

I know this because if the 1 silver is a pence and if there 4 silver sixpence you need to do

6×4=24 so its £24.00

Silver

£3.24

This is because the 1 sovereigh is 1 pound and it a 21 shillings is 12pence So you need to do 1×3 or 3×1 and 12×2=24 £3+0.24=£3.24

Silver:

That is equal to £3.48,this is because

1 sovereign=1pound so there is 3 pound

1 florin=2 shillings

2florin= 4 shilling so

1 shilling= 12 pence and

4×12=48 p

Gold:

3 Guinea is higher than 10 shilling I know this because: 1 shilling =12px10= 120p

120p=£1.20

1 guinea=21 shilling

3×21=63 shilling

63×3=189p

Bronze

He has got £24.00 in total

I know this because 1 silver sixpence is pence and if theres 4 silver sixpence you do 4 times 6 which is 24 .00

Zainab, please have a go at silver challenge and complete this in your homework book.

I have completed the maths challenge and will send it

Bronze: The chimney sweep has earned 4 Silver Sixpence for his day’s work. How much has he earned in total? Explain how you worked out your answer.

They will get 24 pence I know this because 1 Silver Sixpence is 6 pence so 4 Silver Sixpence is 24 pence.

Silver: In my purse, I have 3 sovereigns and 2 florins. How much money do I have? Explain how you worked out your answer.

You will have 3.04 pounds. I know this because 3 sovereign is 3 pounds and 2 florins is 4 pence when you add them together you get the answer of 3.04 pounds.

Gold: Which amount of money is higher? 10 shillings or 3 Guinea? Explain how you know.

10 Shillings = 120p

3 Guinea = 756p

3 Guinea is a higher amount than 10 shillings.

I will bring it on monday

Bronze:

I think it’s 15.00 because 6÷4=15.

Silver:

I think the answer is 6.00 because 3×2=6.

Gold:

Guinea is bigger because its worth 21 shillings and 10 shilling are worth 66

pence.

Bronze

I worked it out be doing my adding so he has £ 10.46p because 4 + 6 =10 so it is 10.

Bronze

£24.00

I know this because if 1 silver sixpence is pence and if there’s 4 silver sixpence you do 6×4=24 so £24.00

Silver

£3.24

This is because 1 sovereign is 1pound and a florin is a shilling and I know a shilling is worth 12 pence so you do 3×1=3 and 12×2=24 £3+0.24=£3.24

Gold

Guinea is bigger than the shillings because if 21shillings is 12 pence so 21×12=252 and that is just more than 120 which is 12 shillings

Platinum

I’m Victorian time 1 pound was even a lot so they would just save it to buy food like bread but now we use 1pound for toys and sweets.

It is the same as 1 pound now and in the Victorian times so it would be 152.80 Kenyan Shilling and 8 shillings but 4 more so 8.4 shillings

Shahzaib, please can you complete the challenge in your homework book. It is no good copying other peoples work on the blog.

Bronze

I worked it out be doing my adding so he has £ 10.46p because 4 + 6 =10 so it is 10.

Silver

You have £ 6.32p I know this because 2 + 3 =6.

Gold

£ 10.30p I know this because 10 is the big number than 3 but all together make 30.

Gold:

3 Guinea is greater than 10 shilings because 10 shilings is altogether it is 120 pence and the 3 Guinea is 252 shilings.

I have done it.

Gold

3 guinea is greater than 10 shillings because 10 shillings is 120 pence and 3 guinea is 252 pence.

Bronze

£24.00

I know this because if 1 silver sixpence is pence and if there’s 4 silver sixpence you do 6×4=24 so £24.00

Silver

£3.24

This is because 1 sovereign is 1pound and a florin is a shilling and I know a shilling is worth 12 pence so you do 3×1=3 and 12×2=24 £3+0.24=£3.24

Gold

Guinea is bigger than the shillings because if 21shillings is 12 pence so 21×12=252 and that is just more than 120 which is 12 shillings

Platinum

I’m Victorian time 1 pound was even a lot so they would just save it to buy food like bread but now we use 1pound for toys and sweets.

It is the same as 1 pound now and in the Victorian times so it would be 152.80 Kenyan Shilling and 8 shillings but 4 more so 8.4 shillings

I meant for bronze if 1 silver sixpence is 6 pence

Safa, please make sure you complete challenge in your homework book.

Bronze

£72.48

I know this because 6×7=72 and 4×2 =48

Silver

£3.24

I know this because a sovering is 1 pound and a shilling is 12p

Gold

3 Guinea is bigger bigger than 12shilings because 3 guineas is 252 and 12 shillings is 120

6 times 7 is 42 not 72