Year 6 Maths Challenge Autumn 2

Bronze Challenge:

Silver Challenge:

Gold Challenge:

89 responses to “Year 6 Maths Challenge Autumn 2”

1. Matthew L.

bronze challenge
1.243610
2.253610
3.362410

2. Lyba A.

Bronze:
it is 264135 is the answer for the circle.

3. Alexandra M.

Bronze:
256
134

4. Murtaza A.

Bronze Challenge:
6 4 2 5 3 1

5. Asia A.

Gold challenge:
I found out two ways.
A to b
B to c
C to d
D to e
E to f
F to e
This will cost £21
A to F
F to b
B to d
D to e
E to c
C to f
F to a
This will cost £24.

6. Zeynab A.

Gold:

If you also did
A to B B to D D to E E to C C to F F to A
This costs £21 and is the cheapest one

7. Fathiya M.

Gold challenge
A-B-C-D-E-F-A=A to B. B to C. C to D .D to E.E to F and F to A.
I think this it the cheapest route because if u add all the costs to the places it equals £22

8. Zeynab A.

Bronze:
41536
135246
246135
642531
531642

Silver:
1)It will be 40cm because there is 4 igloos in each row so out side of the town there is 10 street together so I done 4×10 that is 40.
2)But if there was 4 rows and 5 igloos then it will 50cm.

Gold:
1)there are 8 routes
2)C to E is better because you only need to travel 3 cities but C to F is no t better because you need to travel 4 cities and it will take long.so is much better to go to C to E and is a less journey too.Also the price is better because they are £2.

9. Sahkib U.

10. Fatima G.

For silver could it be 40mins

11. Humair U.

bronze
256
134
357

12. Marihah T.

Bronze challenge:

264135

Silver challenge:

10 + 10 + 5 + 5 + 10 = 40 (Answer: 40)

13. Daniels L.

__________________________________________________________________
Silver
__________________________________________________________________
I thinks the answer to the silver is 40 because if you add 5+10 5+10 5+5 you get 40 so that what I think the ansewer is
__________________________________________________________________

14. Murran M.

Bronze Challenge:
1)6 is at the top.
2)4 is in the top left.
3)2 is in the top right.
4)1 is in the bottom left.
5)5 is in the bottom right.
6)3 is at the bottom.

15. Mohammed J.

Bronze
Bronze is 631245

16. Yussuf S.

bronze challenge

631425

silver challenge

the shortest way is to go is go up and then come down I think ten places that the thing that I think for silver challenge

17. Alicia M.

Bronze:
————-
I think 264135 is the answer for the circle.

Silver:
————-
Think the shortest route is 40m.

18. Renee R.

bronze challenge
53
362415
264153

silver challenge
I think the shortest route could be 40minutes for santa to take.

19. Hanna A.

Bronze challenge;
254136
452316
612435

20. Yuanxuan H.

Bronze challenge:
1)
4
6 2
3 5
1
2)
1
5 3
6 2
4
3)
2
4 6
1 3
5

Silver challenge:
I would do 3×4 which is 12 there will be 12 houses and then I would do 17×10 which is 170 then I would do 170 divided by 12 and get the answer is 14r2 so maybe he will take 14 mins to go around every road

21. Zabit M.

Bronze:
1
5 3

2 4
6

Silver
40 m

Bronze challenge
5
1 3 This is the order of the numbers
4 6
2

Gold challenge
A-B-C-D-E-F-A=A to B. B to C. C to D .D to E.E to F and F to A.
I think this route is the cheapest because if you add all of the amounts you will get £22.

23. Lacey O.

Bronze challenge
————————
-632451
-132546
-523164
-264135

Silver

The measurement of the shortest rout to santa will take is 12 can . But if there were 4 rows and 5 igloos the answer would be 20cm

Lacey 6W

24. Zaynab B.

Gold challenge
1)A to B
B to D
D to C
C to E
E to F
F to A
This costs £22
2)
A to F
F to b
B to d
D to e
E to c
C to f
F to a
This costs £24
3)
A to f
F to c
C to d
D to e
E to f
F to b
B to a
This costs £24
4)
A to b
B to d
D to e
E to c
C to f
F to a
This costs £21
5)
A to f
F to c
C to e
E to d
D to b
B to a
This costs £21
6)
A to b
B to c
C to d
D to e
E to f
F to e
This costs £21

Out of all the calculations I did,the cheapest one was the fifth and fourth one I did

25. Sariyyah A.

bronze challenge
-254136
-452316
-612435
-354621

silver challenge
the longest route santa can take is 12 meters long and if there were4 rows and 5 5 igloos then the longest route he could take would be 20 meters long

26. Theo D.

Bronze

-362,415
-264,135
-264,135

Silver

10+10+5+5+5+5=40

Gold

I think the cheapest would be £22.00

Bronze challenge :
465231
526431
235415
162543
356312
632514

silver challenge:
5 + 10 + 5 10 + 5 + 5 = 40
the answer for santa to carry his sleighs are 40 metres to go

gold challenge
the most cheapest bus fare from a – a is :
a to b = £4
b to c = £3 4 +3+2+4 = £13
c to f £2
f to a = £4
the cheapest bus fare from a to a is £13

28. Abdulah M.

Bronze challenge
5
1 3 This is the order of the numbers
4 6
2

Gold challenge
A-B-C-D-E-F-A=A to B. B to C. C to D .D to E.E to F and F to A.
I think this route is the cheapest because if you add all of the amounts you will get £22.

29. Menahel Z.

Bronze challenge:
The options can be:
-362415
-642531
-264135
Silver challenge:
4×3=12-10=2The shortest route Santa can Take is 2.
If it was 4 or 5 igloos then I would do:
5×4=20-10=10
The shortest rout Santa could take is 10.
Gold challenge:
I think if you do F to F amd A and then you do A to B then you would get the answer of 30 which is the cheapest.

30. Muhammed A.

BRONZE
216435