62 thoughts on “Year 3 Maths Challenge Summer 1

  1. Bronze 1
    It is D.
    Bronze2
    I think it is jerey.
    Silver1.
    Seth has 10 minutes left.
    Silver2
    Ezra is the longest because 3 lots of 10 is 30 minutes.

  2. Bronze
    1, the odd one out is D because
    A , five minute past five
    B ,ten minute’s past six
    C twenty-five past eleven
    all of them have past in it but D is
    five to five
    instead of past it has to in it

    Jerry is incorrect because IV in Roman = four

  3. Bronze:
    A. 25 minutes past 11 is the odd one out.
    B. Kayla is correct because if it is 20 minutes to 4, the minute hand would point to Ⅷ.
    Silver:
    A. Seth has 5 more minutes left to clean his room because 35 minutes + 25 minutes + 5 minutes= 1 hour 5 minutes (65 minutes).
    B. Miley took the longest because she took 50 minutes and Ezra only took 30 minutes (half an hour).
    Gold:
    A.
    1. B
    2. 5 past 7
    3. half past 8
    4. 5 to 10
    Platinum:
    A.
    1. Thursday
    2. Monday
    3. Friday
    4. Tuesday
    5. Wednesday

  4. Bronze
    D, because it is the only one that is to the hour.
    Kayla is right because VIII is 8 and that shows twenty to four. VI is 4 so that is 20 past four.

    Silver
    25+5+35=65
    60 +10=70
    70-65=5minutes left.
    Mikey took the longest – 45 + 5 =50min
    Ezra- 3×10 =30min

    Gold
    B
    D
    A
    C

    • Bronze
      D is the odd one out because d is the only one that says ‘to’.
      Kayla is correct because viii is the same as 40 minutes whereas Jeremy shows 9 minutes so Kayla is correct.

      Silver
      Sen had 25 minutes left
      Ezra=30
      Miley=45
      Miley took the longest to do her homework.

  5. Bronze:
    I chose B because the clock isn`t in Roman numbers
    Jerry say’s the minute hand should be at 8.
    Kayla say’s the minute hand should be at 6.
    Kayla is right because it’s past twenty.
    Silver:

  6. Bronze
    1,D is the odd one out
    2,kayla is right
    SILVER
    Seth has only 5 min left
    He got total 70 min
    25 moving toys
    5 min in making bed
    35 min in putting his clothes away.
    b,Milay took long
    milay takes 3/4 an hour and 5 min
    15×3 =45 45+5=50 min
    and Ezva took 30 min
    50-30=20 min

  7. Bronze
    D is the odd one out
    Kayla is right
    silver
    Seth has 5 minutes
    Miley took the longest

    GOLD
    B, D, A,C

    Platinium
    1 Thursday she hurried straight home
    2 Monday she bought sweets
    3 Wednesday her teacher kept her in the class for 5 minutes
    4 Friday practise in the band
    5 Tuesday played with Sam

  8. bronze
    1.c is the odd one out
    2.kalya is correct
    silver
    1.hes used 1hour and 5 minutes so he has 5 minutes left.
    2.miley took longer with 50 minutes
    gold
    1.b,d,a,c
    platinum
    1.friday,monday,thursday,tuesday,wednesday

  9. Bronze

    4a, Clock D is the odd one out, clocks A,B and C are showing minutes past the hour and clock D is showing minutes to the hour.

    5a, Kyla is correct, because Jerry is pointing at half past 3 and Kyla is pointing at 20 mins to 4 o’clock.

    Silver

    5a, Seth has 5 minutes left to complete his task
    Seth has 1 hour and ten minutes to tidy his room = 70 minutes
    25 minutes are spent on moving toys
    5 minutes are spent on making his bed
    35 minutes are spent putting his clothes away

    6a, Miley took the longest
    Miley and Ezra are doing their homework
    Miley takes 3/4 of an hour and 5 minutes
    15 minutes x 3 = 45 minutes + 5 minutes = 50 minutes
    Ezra takes 3 lots of 10 minutes
    50 minutes – 30 minutes = 20 minutes difference

    Gold

    1, Clock B is showing that it is midday
    2, Sam gets up at 10 minutes past 7, which is shown on clock D.
    3, Sam goes to school at 8:20 in the morning, as shown in clock A.
    4, Sam goes to sleep at 10 minutes to 10, as shown on clock C.

    Platinum

    1 Julie hurried home on Thursday because it was raining.
    2 She stoped at the shop to by some sweets on Monday.
    3 Julie stayed in school for brand practice on Friday
    4 She stoped to play with Sam on Tuesday.
    5 Her teacher kept her I the class on Wednesday for 5 minutes.

  10. Bronze
    1. C is the odd one out .
    2. Jerry is wrong because it will take 40 minutes then so Kayla is correct .
    Silver
    1.Stern have given 70 minutes and he spent 65 minutes so he have 5 minutes left to go .
    2 . Miley took the longest because she took 50 minutes and Ezra took 30 minutes.
    Gold
    1. B
    2. D
    3. A
    4. C

  11. Maths Challenge

    GOLD

    Clock B is midday.

    Clock D: Sam gets up at 7 am

    Clock A: Sam goes to school at 8 am.

    Cock C: Sam is supposed to turn out his light at 10 pm

    PLATINUM

    1. On Friday she hurried home and get home at 4 pm.

    2. On Monday she went to the shop to buy some sweets on her way home and she got home at 4:10 pm.

    3. On Thursday she stayed at school to practice the band and she got home at 4:50 pm.

    4. On Tuesday she played with Sam and got home at 4:35 pm.

    5. On Wednesday the teacher kept the class for 5 minutes and she got home at 4:05 pm.

  12. bronze
    1.c is the odd number
    2.Kayla is correct.
    silver
    1.total he has 70 mints and he spends 65 mints so he has 5 mints left.
    2.Miley spends 50 mints and Erza spends 30 mints so Miley spends long time.
    gold
    1.b
    2.d
    3.a
    4.c

  13. Bronze: c is the odd one out as the rest match up together
    Kayla is correct because the minute hand points to eight when it is twenty to four
    Silver:
    Seth used one hour five minutes doing his chores so he has five minutes left
    Miley took the longest because she used twenty more minutes than Ezra

  14. Bronze
    I think C is the odd one out because it’s the only time that does not match any of the clocks.
    Kayla’s answer is correct.
    Because she is showing the correct time.

    Silver
    70-25=45
    45-5=40
    40-35=5
    Seth has 5 minutes left to clean his room.
    Miley took the longest time to finish her homework. By 20 minutes

    Gold
    1, b is showing midday.
    2, d is showing when sam gets up
    3, a is showing when sam goes to school.
    4, c is when sam has to turn the lights off.

    Gold

    1 Thursday
    2 Friday
    3 Monday
    4 Tuesday
    5 Wednesday

  15. Maths summer challenge

    Bronze Challenge

    4) Statement D, is the odd one out because the other statement are saying five minute past, while statement d is saying five minutes to.

    5) Kayla is the right because the minute hand is on the 8. So this means in hourly time it’s 20 minutes to.

    Silver Challenge

    5) if you add 60 minute and 10 minutes together that 1hour and 10 minutes. Now I take away 25 minutes for moving the toys from 1 hour 10 minutes that leaves 45 minutes. Then from 45 minutes I take away 5 minutes for making my bed, that leaves 40 minutes. I then take away 35 minutes for putting the clothes away from 40 minutes. That leave him with 5 minutes left.

    6) miley took 45 minute and another 5 minute, so it total it’s 50 minutes.
    Ezra took 30 minute. So to find out how took the long it 50-20=30. Miley took 30 minutes longer than ezra.

    Gold Challenge

    Clock B shows midday.
    Clock D shows when she get up.
    Clock A shows when she goes to school.
    Clock C shows when she turns the light off.

  16. Bronze
    4 a -C is the odd one out.
    5 a-Kayla is correct.
    silver
    the minutes has left is 5 minutes
    gold
    Miley took longest because she took more than half.
    Platinum
    midday is B
    getup is D
    go school is A
    turn out light is C

  17. Bronze
    4a.C
    5a. Kayla is correct, because twenty to four the minutes hand points to 8.
    Silver
    5a. I hour and 10 minutes =70 minutes
    Spent: 25+5+35=65 minutes
    So left : 70-65=5 minutes
    6a.Miley took the longest time.
    3/4 of one hour=45 minutes
    45+5=50 minutes
    While Ezra took three lots of 10 minutes is total 30 minutes.
    Gold
    Which clock is showing it is mild day?
    It is B
    At what time does Sam get up?
    It’s D
    At what time dose go to school?
    It’s A
    At what time is Sam supposed turn out his light?
    It’s C

    Platinum
    Friday
    Monday
    Thursday
    Tuesday
    Wednesday

  18. Bronze
    4a. I think D is the odd one out because the others say past the hour but that one says to the hour.

    5a. Kayla is right because the minute hand needs to be on the number 8.

    Silver

    5a. Seth has 5 minutes left after he’s cleaned his room. He had 1hour and 10 minutes which is 70 minutes and spent 65 minutes tidying his room.

    6a. Miley spent 50 minutes and Ezra spent 30 minutes. Miley spent 20 minutes more on her homework.

    Gold

    Clock B shows it is midday
    Clock D shows Sam gets up at 7 oclock
    Clock. A shows Sam goes to school at 8 o’clock
    Clock C shows Sam is supposed to turn out his light at 10 o clock.

    Platinum

    On Thursday it was raining so hard she hurried straight home.
    On Monday Julie stopped at the shop to buy sweets on the way home.
    On Friday, she stayed at school to practise in the band.
    On Tuesday Julie played with Sam for half an hour before setting off home.
    On Wednesday the teacher kept her in class for 5 minutes.

  19. Bronze
    I think the middle clock is a bit odd
    Jerry is correct because the hand is pointing to 4
    He has 5 minutes left to tidy his room
    Miles took the longest because he had being doing it for half an hour
    I think c is midley clock

  20. bronze
    B is the odd one out.

    Silver
    Seth has left 5 minutes
    Miley took 20 minutes
    Ezra took 30 minutes
    Ezra used the most time

    Gold
    B is showing midday
    Sam gets up at 7 o’ clock
    He goes school at 8:30
    He turns of the lights at 8:45

  21. Bronze
    Jerry is correct because the minute hand is pointing to the 4
    Silver
    He has 5 minutes left. Miles took the longest because we added the minutes together.
    Gold
    The answer is B.

  22. SILVER:
    Moving toys; 25 min
    making bed 5
    putting clothes away: 35
    60 minutes in one hour so she spent one hour and 5 minutes she has left 5 minutes.
    A:Miley took the longest time as quarter means 15 and 15×3 45 minutes
    Ezra took 3 lots of ten so she took 30 minutes .
    Miley took 15 minutes more than Ezra.
    GOLD
    1:B
    2;D
    3;A
    4;C
    PLATINAM;
    1;THURSDAY
    2:MONDAY
    3:FRIDAY
    4: TUESDAY
    5;WEDNESDAY

  23. The odd one out is c.
    Kayla is correct because Iv is 20 minutes past.
    He has 5 minutes left to tidy his room because 35 minutes+25 minutes+5 minutes =65 minutes and 1 hour is 60 minutes so there is 5 left

Leave a Reply